onsdag 13 augusti 2008

Åskoväder, årstider och tandstensbortagning för Noblesse

Härligt, härligt, massa åska idag, blev genast mycket friskare luft ute, fast jag om skall erkänna att jag inte varit ute och andats in den nya härliga friska luften, kände det bara genom fönstret. Blev visst kallare ute, 12 grader typ. Älskar åskoväder, så himla mysigt. Blir nästan lite höstkänsla ute. Längtar så efter hösten, så fint och härligt, älskar den friska luften som blir på haren och alla löv som blir så färgranna. Våren är härlig den med, med allt nytt som växer upp och vintern om det är snö, tänk er en klarblå solig vinterdag med en massa snö, finns det någoot finare. Sommaren är skön den med, men ändå inte lika vacker som de andra årstiderna, lägger inte märket till den på samma sätt, man har mest koll på om det är sol eller regn, och får dåligt samvete så fort det är sol och man inte är ute och utnyttjar det vackra vädret. Och visst är julen en mysig tid, med adventsljustakar och julbak och julgodis, blir ju Willes första jul och vår första jul som föräldrar.
Annars har det inte hänt så mycket, lagade lite persika-päron-äpplepure till willes gröt och städat, Wille lägger ju sina dregelränder här och var på golven. Undra just när han skall lära sig åla framåt, nu tar han sig fram baklänges. Försöker träna honom på att sitta, men då blir han så intresserad av golvet, mina byxor, mina foppatofflor, strumpor osv så att han hamnar dubbelvikt framåtlutad. Skulle han då suga tag i mina byxor så är han hellycklig, allt skall visst in i munnen, ibland åker leksakerna in så långt att han håller på att kräkas. Får hålla koll på han så att han inte stoppar in sina egna strumpor för långt in i munnen.

Wille 7/7 med strumpa i munnen, käkar på sina strumpor så fort han får chansen.


Noblesse har varit på djurkliniken och tagit bort tandsten, stackarn, hon var helt vimmelkantig när hon kom hem, orkade inte gå upp för några trappor eller hoppa upp på köksbänken (en köksbänk får hon vara på, alla andra bord och bänkar är förbjudet område) , gick mest runt och dreglade ner golvet. Verkar som hon kissat i vår säng, undrar just varför, hon har aldrig någonsin kissat utanför lådan, är en väldigt renlig dam annars, en riktig liten diva. Antingen var det en hämndaktion mot oss eller så han hon helt enkelt inte stackarn, narkosen kan säkert påverka. Pratade högljutt överhela djurkliniken som vanligt, väldigt pratglad dam det. Hon fick den kommentaren av domarna när hon ställdes ut, att hon pratade mycket, hon beklagade sig visst då hon avskyr att ställas ut, synd då hon annars har väldigt bra drag förutom att ögonfärgen är för ljus, fast nu för tiden är hon för tjock för att ställas ut. Annars fick hon första pris då hon ställdes ut.

Inga kommentarer: