onsdag 27 augusti 2008

Lagat äpplekräm

Gladprick


Puss på bollen

Idag har vi varit inne hela dagen, chassit till vagnen var ju på lagning, fast det gjorde inget, det har ju ösregnat hela dagen ändå. Så då kunde vi vara inne med gott samvete. Nästan skönt att inte ha någon barnvagn så att vi inte kan gå ut, får så dåligt samvete om jag inte tar en timmes promenad varje dag, så idag var det faktiskt så skönt att inte gå utanför dörren.

Lagade äpplekräm både till lillkillen och mig och micke, lillkillen skall ju inte ha socker i sin, han fick päron-äpplekräm istället, päron är ju rätt sött i sig. Äpplena är från våran egen trädgård, de luktar och smakar så gott, det är något speciellt med svenska äpplen, de luktar underbart och ännu roligare nu när det är från våran egen trädgård. Tyvärr är de två äppleträd de blev äpplen på i år, väldigt dumt placerade, ligger högt i en brant slänt vilket gör att man inte når dem eller kan sätta en stege mot trädet. Istället plockar jag de som ramlar ner och ännu inte är angripna av insekter eller så skakar vi på trädet och hoppas de ramlar ner lite. Man borde ta och skaffa en äppleplockare, finns så stora och fina äpplen långt uppe i toppen, massor med fin, fina äpplen där.

Lillkillen kan bli så arg när han ligger på mage och försöker nå sina leksaker, han har ju inte lärt sig krypa ännu, han ålar fortfarande bakåt och runt i cirklar, men han börjar få in benen mer och mer under magen så att det iallafall börjar likna något som kan vara en kryprörelse framåt. Bäst går det när han ligger i dubbelsängen, är väl så mycket mjukare och skönare för knäna där än på det hårda golvet.

Han är så rolig när han skäller på en, tex om han fått sitta i matstolen eller legat på golvet och man inte tar upp honom direkt när han börjar gråta eller gnälla, så kan han skälla på en när man tar upp han, går liksom inte att ta miste på att han skäller och är arg på en, låter så kul.

I går kväll var han gnällig när vi satt och åt kvällsmat, då slog han extra hårt med leksakerna i bordet, precis som om han vill visa att han var lite arg på oss som lät honom sitta i matstolen när han inte ville det, det har han nog fått från mig, slår också gärna hårt i dörrar och dylikt när jag blir arg, vill helst kasta saker hårt i väggen när jag blir arg :-D .

Fick ännu mera plommon idag från mickes pappa, det andra plommonen i det andra trädet har också mognat nu. Lägger in dem i frysen så att jag kan baka med dem och göra plommonkräm och plommonmarmelad senare i höst.

Inga kommentarer: