söndag 7 juni 2009

Liseberg idag

Igår blev det en promenad till Älvängen genom skogen på morgonen , trevligare för mig och tråkigare för Wilgot, händer inte så mycket, bara skog omkring, men han skulle ändå sova så då passar det perfekt, han somnade så fort vi kom in på skogsvägarna kring Furulundsparken och vaknade lagom till vi skulle in på ICA.

När vi kom hem kom Wilgots farmor och Mickes bror och den minsta tjejen, blev mat,mumsiga revben, kyckling, sallad, bröd potatisgratäng, potatissallad, ja inte från Wilgots sida förstås, han äter fortfarande väldigt lite, (typ en och en halv flaska välling och lite bröd har han ätit idag) och en massa bus med Wilgot i trädgården och här inne, han gillar verkligen när vi får besök för då har han någon som busar runt med honom extra mycket.

Just det, bakade en Herman igår, den blev väldigt god, saftig och smakar som äppelkaka, men vanijlvisp till blev det perfekt, tänkte baka lite Hermanmuffins också, bra att ha i frysen om vi får besök eller ta med om vi skall fika ute.

Micke och Fille byggde staket, så nu är halva staketbygget klart, behövs mer träplankor och även gångjärn för de tre grindarna som skall byggas samt staketet runt källaren. Staketet som byggdes vid gamla trappan ut mot vägen som inte används längre, blev kanske inte så snyggt, ser ut som en inhägnad för en kohage typ, men den skall ändå tas bort och gjutas igen, sedan planterar vi mera buskar där så blir det snyggare.

Idag var vi på Liseberg, tyvärr ingen storvinst, bara tre andra vinster, fast min bror van stjärnvinst på Geishahjulet. Som tur var slapp vi regnet, den hagelskur som kom, kom lagom tills vi packat in oss i bilen för att åka hem, snacka om perfekt tajmning, det vräkte ju bokstavligen ner. Blev lite handling på ÖB och Willys på hemvägen samt lite mat från pizzerian, orkade inte laga mat idag, vi var ju inte hemma förrän efter 16.00 och då vill man helst inte stå vid spisen utan ha mat snabbt och kebabrulle är inte helt fel, utan sås och peparoni, tänk när jag ammade Wilgot som mest, innan han börjat äta vanlig mat så var det alltid kebabrulle utan sås, lök, peparoni, tomat pga av hans kolik och mjölkallergi, smakade gott för det, fast pizzerian bör väl ha undrat lite, var ju bara sallad, kött och gurka i, pizzan blev alltid utan ost, men eftersom pizzerian alltid var givmilda med skinka och köttfärsklumpar så var den lika god för det, kör alltid utan ost nu för tiden också, lika gott ändå, iallafall på pizzerian i Nödinge som alltid gör bra mat.

Wilgot har sovit runt 15 minuter idag, så det var en trött och mammig kille när vi kom hem från Liseberg, vid 17.30 tiden började han sitt speciella "jag är trött gnäll" , hostar liksom och låter jätteynklig, det är så synd om mig gnäll, vill ha lite tutte och sova nu gnäll, han låter bara så när han vill påpeka att han är trött, stod även och ryckte i trappgrinden till övervåningen och pekade uppåt och talade om att han verkligen ville upp och sova, fast 17.30 är för tidigt för han att sova, så han fick vänta till 18.45 och då somnade han med en gång.

Inga kommentarer: