torsdag 18 juni 2009

Buskille idag

Wilgot busade mycket imorse, först hörde jag ett konstigt ljud från köket, som om någon häller ut puttekulor på golvet, gick dit, men jo, Wilgot stod med godiskålen från förra helgen i handen, godiset låg på golvet, han såg så nöjd ut med ett gelehallon i munnen, det sög han snabbt av sockret på sedan slängde han ner det i sin kastrull och kokade mat av det på spisen.

En stund senare hällde han ut hela vattenkannan på golvet, hade glömt låsa dörren till sopskåpet, han stod på alla fyra och slickade vatten från golvet för glatta livet.

En stund senare pillade han upp garderobsdörren i hallen och drog ut allt från garderoben och köksrullen hade han bråkat med en stund tidigare efter att ha grävt ur kattsand ur kattlådan. Ja han klättrade upp på kattlådan när han ändå var där inne.

Jisses det var inget stopp på lillkillen idag, inte lätt att äta frukost och göra sig i ordning med en sådan buskille, han var nog rätt rastlös idag, eller tyckte leksakerna var tråkiga.

Så vi drog på oss alla regnkläder och gick ut i ösregnet, det vräkte ner hela vägen till ÖF, så mycket regn, och Wilgot envisades med att stoppa ut fötterna ur regnskyddet så skorna blev blötta.

På ÖF busade han runt, var bara 6 barn där idag, alla i hans ålder, lagom lugnt. Lunch åt han inte, slängde skeden med mat på mig så jag fick mat på tröjan och byxorna, hans kläder var redan nersölade, slängde ner sin vattenflaska på golvet så att locket öppnade sig och allt rann ut. Men sedan fick han jordgubbar, jisses vad glad och nöjd han var, många jordgubbar slank fort ner i hans mage.

Sedan hem, en sovstund på en timme, väckning och sedan iväg med bussen till Backaplan. På bussen mumsade han i sig massa vindruvor och kex, vad gör man inte för att han inte skall börja skrika på busen, han var nöjd och lugn ända tills vi var 45 minuter från backaplan, då var det inte kul att åka buss längre. På Backaplan möte vi upp Fille, hämtade trehjulingen och köpte spis och knappsydd till spisen, sedan till IKEA där vi mumsade på lite köttbullar, Wilgot åt sisådär 3 pommesfrites eller så. Funderar på IKEA på söndag, behöver något bättre för att förvara Wilgots leksaker i i vardagsrummet.

Väl hemma blev det en kort stunds bus på utsidan, sedan lite gröt och sedan läggdags.

Nu är jag mätt och belåten på jordgubbar, både svenska och utländska, de utländska var lika goda som de svenska, kostade hälften av vad de svenska kostade. Imorgon på morgonen handling på Willys. På lördag staketbygge, så då hoppas jag på bra väder så jag och Wilgot kan promenera ochäven gå till en lekplats och leka. På söndag eventuellt IKEA men jag behöver även städa upp här hemma.

Inga kommentarer: