fredag 2 januari 2009

Nytt år

Älskar att busa med kattställningen
Gladis
Vilken stil han har liksom

Nopp inga fler kort nu mamma, jag äter ju



Nytt år, jisses vad ett år försvinner fort, känns som om det inte alls var längesedan som jag flyttade in i detta hus och var höggravid, ett helt år med Wilgot snart, kan knappt tro det är sant.

Nu tycker han äntligen det är det är kul att gå när vi håller han i händerna, innan har han bara satt sig ner och vägrat gå, det är forfarande likadant med gåstolen, han kan inte gå själv med den för då åker den iväg för fort trots att den är bromsad, men när vi försöker hjälpa honom genom att bromsa upp farten blir han tokarg och sätter sig ner med en gång och skriker av ilska, (kan/vill-själv-barn) så gåstolen använder han genom att gå på knäna, istället använde han sin matsol och våra kökstolar som gåstol, de bromsar upp lagom mycket tydligen. Idag gick han även några steg själv, typ 3 steg sa Micke , alltid något. Gå runt möblerna gör han ju fort och lätt nu för tiden.

Idag tog vi en promenad i det härliga vädret, just det två menar jag, gick hem från Fille 06.30 i morse, var vajsing på elen i källare igår och det gjorde att luftvärmepumpen inte gick, så då blir det ingen värme i huset, därför sov jag och lillkillen hos Fille i natt, tur att Micke och Fille fick igång elen igen efter att ha pratat med jouren på vårt elbolag eftersom huset hade blivit totalt utkylt annars, och hade jouren behövt komma hit hade det tydligen gått på många, många tusen sa det, men det ordnade sig tillslut iallafall.

När vi gick hem i morse gick snökanonerna i den upplysta Alebacken/ himlabacken, så himla fint.

Tänke på det här med att mata fåglar, varför matar man mest småfåglarna, de stora fåglarna måste väl ha lika svår att få tag på mat dom, jag matar även vår fem koltrastar i trädgården, häller ut lite solrosfrön på marken, de äter utan problem tillsammans med talgoxarna. Från början var det två koltrastar men det har väl spritt sig att vi har mat så nu har det utökats till fem. Noblesse älskar att sitta i fönstret och spana in fåglarna.

Usch vad mycket sopor det blir ute efter allt fyrverkeri, det är väldigt få som tar med sig skräpet hem, ser inte alls fint ut ute just nu. Fyrverkeri är egentligen inte något direkt jättepositivt, kostar massa pengar och skräpar ner. Skrämmer livet ur våra husdjur, Noblesse sprang och gömde sig under soffan, finns ju dom som måste droga sina djur för att de skall överleva nyår. Såg på en garageuppfart i ett villaområde mastodontbomber, har aldrig sett så stora fyrverkeripjäser i hela mitt liv, inget man köper utanför ICA liksom, krävdes en stor stålställning för att skjuta av dessa och detta görs mitt i ett villaområde, hur tänker folk egentligen, måste blivit en rejäl smäll, dessa mastodont fyrverkeri var nog inte tänk för att skjutas av mitt bland en massa folk, det kan ju gå väldigt fel.

Inga kommentarer: