fredag 9 januari 2009

Julen är äntligen borta

Nu är julen borta, så skönt, trött på julsakerna redan efter mellandagarna, så nu är allt borta utom julgardiner i köket, de åker ner idag så fort de andra gardinerna är strukna, går inte stryka så länge lillkillen är vaken. Blir bara kappor eftersom lillkillen drar ner gardinerna annars, likadant med lampor i fönstrena, blir inga i de fönster han når upp till, vilket är alla utom där soffan står framför, men det är ju bara för en period.

Katten gillar han, drar fortfarande i henne, men kan även borra i ansiktet i pälsen, det gillar han, eller försöka klappa, fast det blir för hårdhänt. Igår satt katten bakom julgranen innan den åkte ut, och Wilgot tyckte det var så kul att katten var där så att han bara satt nedanför och skrattade. Man märker att han gillar katten allt mer nu.

Och snart är han 1 år, oj vad tiden gått fort, nu börjar nedräkningen inför dagisstarten i augusti känns det som, hemsk tanke att behöva lämna honom, får ont i mammahjärtat, men det kommer säkert kännas bättre efter ett tag. Glad att inte sätta honom på dagis nu, det hade jag aldrig klarat av, känns på tok för tidigt att lämna en ettåring på dagis om det absolut inte är nödvändigt. Han kan ju inte gå ännu, äta själv eller klä på sig själv, somna själv, hur skulle det då gå på dagis. Hoppas det känns bättre i augusti, då är han i allafall 1,5 år. Han har ju aldrig varit utan mig heller utom någon timme, som max tre timmar med Micke och Fille vid några väldigt få tillfällen, runt tre gånger typ tror jag. Alltid jag som nattar, matar, klär honom, tröstar honom osv, får nog börja vänja honom vid att Micke gör det lite oftare med.

Inga kommentarer: