onsdag 10 december 2008

Mycket tänder på gång

Lillkillen har ätit 3/4 burk gröt idag, vill hellre amma verkar det som, fast någon nattamning får han inte, ammar en sista gång runt 22.00 då han brukar vakna till och sedan när det är dax att gå upp på morgonen, dvs runt 05.00. Han har hitills vaknat två-tre gånger per natt, de två sista nätterna har de varit svårare att söva om honom vid ett av tillfällena, ofta när han vaknar vid 02.00-03.00, då krånglar han och gråter en del, somnar om för att vakna lika fort igen, kan hålla på så upp till en timme.

Fortfarande förkyld, nu med slemmig hosta, varit förkyld i snart fyra veckor, hoppas det går över, även tandsprickningen som varat i flera veckor nu, först kom framtanden och sidotanden på höger sida, lagom till de sprack fram ur skinnet började vänster framtand växa fram, inte helt framme ur skinnet ännu, nu håller även vänster sidotand på att komma den med, inte undra på att han kanske är lite mammigare och gnälligare nu och vägrar äta annat än amningen, sedan hoppas jag det är lugnt på tandfronten ett tag, fyra tänder på en gång är rätt mastigt för honom kan jag tro.

Imorgon är Micke ledig, han är på Motörhead ikväll och är hemma sent, typ efter midnatt och då fungerar det ju inte att gå upp 04.00 för att åka till jobbet, så då tänkte vi passa på att köpa julklappar så är det gjort, så är det bara att storhandla all julmat nästa helg.

Fortfarande sugen på att göra julgodis, funderar på rocky road fudge, gräddkola och mozartkulor, finns ju massa mer jag vill göra, men det kommer aldrig bli uppätet så det är inte någon ide att masstillverka massa godis. Har ju fortfande silviamuffins, kokoskakor, bullar och mazariner i frysen som vi aldrig får tummer ur att äta upp, tänkte ta med lite kanelbullar till Mickes mamma på söndag, hon gillar dom och kan lägga in två påsar i sin frys eller så, tar kanske med lite lussekatter också till henne. Vi äter själva väldigt lite kaffebröd, blir hellre godis till helgen. Jag brukar påminna Micke om att han gärna får käka upp kaffebrödet i frysen, han får ju gärna ta med sig till sig själv och gammelgubben på jobbet, att mumsa på i sopbilen på dagarna. Fast inte jämnt förstås, han får ju tänka på figuren :-) .

Han har börjat gå lite med lära -gå-vagnen han fått från sin farmor lite smått, men man måste hålla i den annars far den iväg, han har ju ingen koll på hur han kör, det går för fort och han skulle ramla o han fick köra den själv utan att jag bromsade den, han blir bara så arg när jag håller i den, han vill köra själv, så oftast kör han lära-gå-vagnen genom att gå på knäna. Synd att inte katten kan ligga lära-gå-vagnen, det vore kanske lagom tungt med en fyra kilos katt som bromsar upp vagnen lite.

Nopp dax för Leilas jul nu, på TV4+

En liten film på när han jagar katten i sin gåstol

Inga kommentarer: