torsdag 18 december 2008

11 månader idag

Lillkillen 11 månader idag, stora killen, snart 1 år, jisses vad tiden går fort.

Han kan ännu inte gå, men går mycket bra efter möbler, fort går det, kan även astå utan stöd korta stunder, kan gå lite med gåvagnen, men vill gå själv med den, jag får inte hålla i, då blir han så jättearg och skriker av ilska, därför blir det inte att han går med den så ofta, den åker iväg så fort om han försöker själv, han leker med den istället och går på knäna med den framåt istället. Sitter på huk ibland, kul att se.

Mat äter han fortfarande inte, vill fortfarande bara ha kall risgröt eller yoghurt, banan, havre, smoothie, lite grovt bröd, frukt, majsbågar, kex och det han vill ha mest är tutten förstås, så tråkigt han åt ju så bra för några månader sedan.

Och katten jagar han och rycker i pälsen och svansen.

Leksakerna så är små kattbollar favoriten och hans stapelhinkar som skramlar och låter, han leker mer med sakerna nu, förut så sög han ju mest på dem.

Vaknar fortfarande flera gånger per natt, kan inte somna på egen hand, sover med mig.

Envis kille, skriker av ilska om han inte får som han vill, tex pilla på kontakter och sladdar, dra ner blomkrukor, dra katten i svansen osv.

Säger dä, dä hela tiden och pekar på en massa saker, gärna lampor, ropar på mamma när han blir ledsen och vill komma till mig, vet vad lampan, kissen, bollen är, har inte lärt honom flera ord ännu liksom. Gör gärna roliga miner. En grej är inte kul, tycker det är jättekul att spotta och göra så där med tungan, allra helst med mat i munnen, helkul liksom, mat över hela köket.

Kan ta upp små saker med pincettgreppet nu.

Har börjat titta lite i böcker nu.

Inga kommentarer: