lördag 13 december 2008

Banandelare

Inget vidare varm väder idag, tog en runda på 1 1/2 timme i Partille då jag ville att lillkillen skulle sova innan vi besökte hans farfar som hade kalas idag. Men alltid skönt att promenera. Kalaset gick bra, fick hålla i lillkillen det mesta av tiden, mycket pga av att han ville det men även att det inte gick att släpppa ner honom då det fanns så mycket saker att pilla på, sedan var det ett tag sedan han dammsög sist tror jag, vill inte riktigt att döda getingar skall ingå i lillkillens kost just nu. De andra åt smörgåstårta och jag thaimat, smörgåstårta får jag bara inte i mig. Imorgon är det dax för nästa kalas hos lillkillens farmor.

Han vaknade vid 20.30, gallskrek och kräktes ner hela dubbelsängen, dusch, nya sänkläder och nu sover han igen, hoppas natten blir lugn.

Såg något som hamnar på "världens onödig prylar listan" på Ica , en banandelare, vad skall man med det till liksom, man måste ändå skalla bananen först, menar hur svårt är det att ta en kniv och dela bananen i skivor, blir ju mindre disk med en liten kniv än med en bananskivare. En äppleklyftare köpte jag för ett tag sedan, onödig pryl enligt många men suverän då den skär bort kärnhuset och delar äpplet i klyftor, använder den dagligen för att ge lillkillen äppleklyftor som han ttycker är så gott.

Annars älskar han frukt, och verkar föredra grovt bröd som lingongrova framför tex polarkakor, vi äter ju själva bara grovt bröd, mycket godare och saftigare än tex hönökaka, så han har ju fått en hel del grovt bröd genom bröstmjölken :-) , bra så länge han äter grovt bröd.

Nu är julgardinerna uppsatta i köket, himla mysigt, julgranen är upppackade men inte pyntad, har inte orkat göra det ikväll ännu, nästa vecka är det dax för julgodistillverkning, allt finns hemma för det nu.

Gjorde frikadeller och sötpotatismos till lillkillen idag, men han vägrade äta det, vill bara ha kall mat, så det har blivit sempers risgröt vid alla måltider idag, fungerar ibland med yoghurt blandat med banan och flingor, även dinkelgröt ibland. Tänkte göra plättar till honom någon dag också, det kan han sitta och plocka med själv.

Inga kommentarer: