onsdag 19 maj 2010

Härlig dag idag

Jättehärligt väder idag, så varmt och skönt vilket ha gjort att vi varit ute större delen av dagen i trädgården, blev även en promenad till Nol på morgonen. Nu på eftermiddagen tog vi en promenad till kiosken och köpte glass, givetvis Piggelin till Wilgot, hans absoluta favorit, ja sedan så äter han ju bara isglass. Själv köpte jag den nya Cornetto Bröllopsstruten, absolut inte värt sina 25 kronor och ingen smaksensation direkt, smakade mest vaniljglass och inte alls speciellt mycket pekanötter och kolasås som det stod att den skulle innehålla, ingen glass jag kommer att köpa igen. Finns så många andra goda glassar.

Wincent sover i bärsjalen, verkligen olika dagar på den kille, igår sov han nöjd i soffan större delen av dagen, idag är han en bärfis. Natten som var och natten dess för innan har han velat amma hela tiden, han verkar tro att jag är hans napp eller så, tillslut blir det bara obehagligt och nästan gör ont efter några timmars tuttande från hans sida, då har han inte fått amma längre vilket har resulterat i en skrikande Wincent som är väldigt missnöjd, tillslut efter över en timmes kamp så gick jag upp och la ner han i bärsjalen en stund där han somnade fort, sedan var det bara att lägga ner han i sängen bredvid mig så sov han iallafall två timmar, längre än två timmar i taget brukar han sällan sova, har som mest sovit tre timmar på raken, Wilgot var likadan, de föräldrar som har barn som sover hela natten, eller iallafall 6-7 timmar på raken har en himla tur och skall vara väldigt lyckliga över det. Wilgot var närmare två år innan han sov hela natten igen, nu somnar han runt 19.30 och sover sedan till 05.30-06.00, ja längre än så sover han tyvärr sällan.

Fast idag lär han somna på 5 minuter då han varit ute nästan hela dagen och inte sovit middag, sedan gick eller sprang han bort till Alafors livs, eller godisbana som den numera heter och dit är det en bit att gå och några uppförsbackar, det är ju långt för hans små ben. Ja Godisbana, konstigt namn på en affär.

Imorgon dags för förskolan och friidrottens dag på dagis, då blir det 4-kamp utomhus och hamburgare och glass till lunch, hoppas bara de får bra väder, iallafall uppehållsväder.

Vann budgivningen på en marinblå windstopper vindfleecejacka från Polar och Pyret på Tradera igår, hamnade bara på 126 kronor + frakt sedan förstås, blev då sammanlagt 156 kronor vilket är ett väldigt bra pris på en POP vindfleecejacka som normal kostar 500 kronor, den skall vara i bra skick och det hoppas jag, lite sliten på reflexerna men det blir det fort. Han hade ju en röd innan som han nu vuxit ur. Vet inte varför jackan gick så billigt, de brukar gå på mycket mera på Tradera, kanske det beror på att säljaren är ny och inte har några omdömen ännu. Får se, hon skall skicka jackan imorgon och vi får hoppas att den dyker upp innan helgen.

Fick hem Wilgots vindfleecejacka från Polarn och Pyret igår, var verkligen i ett bra skick, och jag hade verkligen tur som budade hem den för 126 kronor. Det var slitningar på reflexbandet som sitter på dragkedjan precis som hon skrev och lite noppror på kragen vilket det blir väldigt fort, annars var den jättefin. Ja det är ju inget som stör funktionen och inget man lägger märke till.

Inga kommentarer: