onsdag 26 maj 2010

BVC-besök

Ja Wincent har käkat hela denna natt med, har vaknat 1 gång i timmen och vid två började han hetsäta tutte , bökade och bråkade för fullt så då gick jag upp och bar honom i bärsjalen en stund så att han somnade om. Igår sov han hela dagen förutom när han vaknade och åt, tyvärr var jag ju tvungen och väcka honom flera gånger då vi skulle till BVC. Annars vaknade han ordentligt först 14.30 men sedan var han vaken till 20.30. Ja den första tillväxtperioden och även utvecklingssprånget är ju runt 5-6 veckor det är nog därför han äter så mycket just nu.

5 veckor -
Vid det första språnget börjar barnet bli alltmer uppmärksamt och vaket, och alla barnets sinnen är känsligare än tidigare. För barnet upplevs allt hon ser, känner, hör, luktar och smakar nu annorlunda än förut och det kan vara förvirrande och skrämmande. Det enda sättet barnet har att uttrycka sin rädsla är att skrika och gråta, och söka trygghet i sina föräldrars armar.

Exempel på nya färdigheter:

-tittar och lyssnar mer uppmärksamt och längre stunder omkring sig

-är mer medveten om att man rör vid henne, mer medveten om olika lukter

-ler för första gången eller oftare än förut -är vaken och alert längre stunder

-Rent fysiskt kan man också ofta se förändringar, såsom att matsmältningen fungerar bättre, barnet kräks och rapar mindre ofta, och gråter kanske riktiga tårar för första gången.

Ja ler gör ju Wincent nu, är mer vaken och alert när han väl är vaken, pratar lite, tittar på oss. Och vill gärna bli buren p kvällarna. Tröttnar fort på att ligga själv på tex golvet eller i babysittern. Gillar när storebror pratar med honom.

Nu väger Wincent 6350 gram, är 58,5 cm lång och har ett huvudomfång på 39 cm, ja så han har gått upp mer än 1 kg på två veckor, ingen risk att killen svälter inte, nästa besök är om två veckor, fast då är det läkarbesök, tvåmånaderskontrollen.

Annars verkar det bli fint väder idag, hoppas på sol och inte regn, kanske blir det en promenad senare, fast det är inte vidare varmt ute, endast 5 grader.

Inga kommentarer: