fredag 4 september 2009

Dagis i två dagar nu

Så nu har Wilgot varit på dagis två dagar i rad, eftersom han älskar att vara utomhus så fungerar det kanon, han röjer över hela gården, vill inte in igen och står sedan i fönstret och pekar att han vill ut igen, han skulle passa bäst på ett ur&skurdagis, synd det inte finns i Alafors. Maten fungerar inte, han äter inget alls, smakar inte ens. Igår fick han sitta i sin vagn, men idag tog de inte in vagnen, han fick sitta i sin matstol, skrek en kort stund när de satt ner han, men det gick fort över sedan var han glad mest hela tiden under maten. Han har ju hittills fått sin vilja igen, därför har han suttit i vagnen, han märker ju att skrik och gråt fungerar på fröken därför har han säkerligen kört med henne när han märker att det fungerar, sedan har han ju ett hemskt humör om han inte får som han vill och väldigt envis liten kille. Så egentligen är han nog inte så otrygg på dagis som vi tror, han har kört skrik&gråtstilen för att få som han vill, självklart är han inte helt trygg ännu, han gråter när jag går men det går fort över, sedan så har han ju alltid varit blyg för nya människor. Så dagis är jobbigare för honom än för vissa av barnen. Men sedan får vi tänka på att han aldrig tidigare varit bortlämnad till någon annan än mig, Micke eller Fille, inte ens för 5 minuter. Nästa vecka dagis igen 9-12 på måndag och 9-14 på tisdag då är det dags för honom att testa på att sova. Otroligt att de kan få en hel hög med ungar att somna i samma rum utan en massa skrik. Ja för Wilgot och de andra barnens skull så är det nog bäst att han får somna i ett eget rum de första gångerna, tills han fattar att han skall sova på dagis. Han var också mer nöjd på ett annat sätt när han kom hem från dagis idag, börjar nog vänja sig så smått.

Vill gå på Liseberg till helgen, får nog bli på söndag då det skall regna imorgon. Ja och det har det ju gjort hela dagen idag, från och till, blir ju fyra vänder till dagis, två dit och två hem och varje gång har det börjat vräka ner, var bara att ta på sig regnkläder idag.

Sedan så har jag äntligen fått tag på en Tripp Trapp stol med bygel och rem, hämtas ikväll av mIcke i Kungälv, kostar 550, har svarat på flera annonser på blocket men de säljs med en gång när de kommer ut om de ligger under 600 kronor.

Inga kommentarer: