fredag 28 november 2008

Dammsuger 5 ggr/dag

Jag har aldrig gillat hem där dammsugaren alltid står frame, ser så stökigt ut liksom, men det är precis vad den nu gör hos oss, ingen ide liksom att ställa in dammsugaren när den ändå skall fram en sisådär 5 gånger per dag, minst alltså, ser ut som ett smärre världskrig när lillkillen har ätit.

Han är ju inte direkt överförtjust i att äta nu och visar det genom att när man äntligen fått in en sked mat, spruta ut maten över hela köket, liksom för att vissa att nopp, här skall det minsan inte ätas någon mat, för övrigt vänder han demonstrativt bort huvudet och sätter upp en hand framför ansiktet för att verkligen visa att det inte skall in någon mat i hans mun, eller så griper han tag i skeden, stark är han ju, så där slutar med mat överallt då också.

Hittade brödsmulor i sängen förut, undrar just hur de lyckas ta sig upp en våning, vårt köksgolv är inte vidare fräscht just nu, kan lätt behövas tvättas av fem gånger per dag. Kanske skulle börja mata honom i badkaret :-) , då är det ju bara att sätta på duschen och duscha av honom efteråt, jo för det är mat överallt på honom efter varje måltid.

Han sitter gärna och äter själv, tex russin, majs, äpple, bröd, pannkakor osv, äter kan jag ju iofs inte hålla med om, han verkar stoppa in det i munnen, tugga på det en stund och sedan spotta ut det i haklappens matuppfångarficka eller på bordet framför honom, nu är matbitarna sådär mjuka och härligt våta, perfekta att kleta ut över hela bordet och självklart över sig själv.

Borde finnas självrengörande matstolar, som samlar upp allt mat som ramlar ner innan det når golvet, den får gärna göra rent barnet samtidigt.

Annars tog jag en promenad till Nödinge idag, kikade in på Lindex, hemskt fula pepparkaksdräkter där, (tomtedräkter likaså )upp till storlek 80 är den en heldress, alldeles för mycket bebis över den, 86 och uppåt ser ut som en pjyamas, kanongräsliga. Och det är ju 80 han använder nu, får kika på åhlens och H&M med, fast det känns iofs väldigt onödigt att köpa något som används så få gånger, samtidigt är det kul att han är utklädd på jul/luciaavslutningen.

Inga kommentarer: