söndag 9 november 2008

Sovmorgon för Micke till 05.15 :-)

Wilgot sov ända till 05.15 idag, vaknat typ 4 ggr i natt, eller var det mer, vet inte, har svårt att hålla räkningen. Mickes tur att gå upp, sov till 07.45, då var det så tyst i hela huset, mycket ovanligt, var tvungen att gå ner och kolla. Jo men visst, lillkillen och Micke låg och sov i soffa, de hade de tydligen gjort sedan 06.30. Bara Micke får han att somna i sin famn, typ i soffan, då han sitter vid datorn en stund och lillkillen sitter med, i sing gunga osv. Micke smittar väl av sig, är helt makalös på att somna på alla (o)möjliga ställen. Vet en gång när han hälsade på sin mormor på sjukhuset, med sin familj. då somnade han i sjukhuset kända stenhårda stol utan som några helst problem. Det finns nog inte någonstans där Micke inte kan somna.

Nu sover lillkillen igen, han var rejält trött efter att ha varit vaken efter sina första tupplur 08.00, han sover nog ett bra tag nu, hoppas jag iallafall, vill gärna hinna laga mat och äta i lugn och ro.

Har satt upp nya gardiner i vardagsrummet idag, panelgardiner fungerar inte nu, Wilgot drar ner dem med en gång, blir så snygga märken i väggen efter gardinfästena då :-) , så nu blev det kapppor istället.

Han har ingen vidare aptit längre lillkilen alltså, äter typ 5 skedar sedan vill han inte ha mera, men amma gör han gärna, även nattetid, åt nog 4 gånger i natt, det är väl därför han äter lite på dagen, han är proppmätt efter natten liksom.

Sedan är han så hård i magen trots laktulosen, ger han runt 15 ml utan att det hjälper, vill inte ge han mer, rädd för att han skall få ont i magen, även testat massa annat som messmör, katrinplommonpure, päron, kiwi utan större effekt. Får kolla med BVC när vi skall dit i december om det finns något annat att ge honom. Han borde dricka mer, hur svårt som helst att få i honom vätska, han dricker typ 10 ml, sedan är det bra tycker ha, trots att han gillar vatten.

Nu vet lillkillen vart lampan, bollen och kissen är, sedan har han börjat säga där och peka med pekfingret samtidigt. Går inte ännu, men kryper och reser sig mot det mesta. Tror han börjar få tänder i överkäken, ser ut att vara små vita fläckar under skinnet. Hoppas han inte får för sig att använda dessa små bissingar när han ammas.

Tråkigt väder, regn, reg, regn, fast vi hann gå till Nödinge innan regnet kom. Men lillkillen var inte så sugen på att åka vagn idag, så han gnällde en hel del. Men igår var det ju jättehärligt väder på dagen, varmt och skönt när solen var framme, gick runt på Backaplan medan Micke och Fille köpte bruk till väggen på utsidan.

Nästa helg öppnar Liseberg igen, kul, tänkte gå dit då, brukar vara lite med folk första helgen, folk tycker väl det är för tidigt med Jul på Liseberg då. Sedan är det även klädbytardag i Älvängen, funderar på att gå dit och se om jag hittar något bra.

Nopp, nu får jag ta och gå och göra i ordning pizzan, skall bli gott med pizza idag.

Inga kommentarer: