tisdag 30 september 2008

Anmäld till 6-årsverksamhet

Har anmält Wilgot till 6- års verksamheten idag, jo då, det var rätt, 6-årsverksamheten, det är tydligen en populär förskola och för de barn födda år 2006 och 2007 är förskoleklassen redan full tydligen. Det är en friskola, Ahlafors Fria skola http://www.ahlaforsfriaskola.se/PhFrameset.html som tydligen skall vara bra och populär. Hade inte funderat på friskola innan, men en tjej i föräldrargruppen sa att den var bra . Gillar att det är en liten skola med små klasser, verkar inte vara typ 30 ungar i varje klass. Hoppas Wilgot får en plats och att det inte redan är fullt i de barns som skall börja år 2014. låter verkligen så långt fram, år 2014 liksom.

Sedan så kommer två förskolor , heter tydligen förskola nu, fast för mig är det dagis :-) till BVC nästa vecka, http://www.alkotten.se/ och http://www.naturmontessori.se/ , naturmontessori låter faktiskt intressant, fast jag är inte riktigt insatt i vad det här med montessori är, får se vad de har att säga nästa vecka. Annars har vi några kommunala förskolor också.

Och Wilgot sov ända till 06.00 idag, jippie, fast han började böka runt 04.00 och 05.00. Nu sitter han och bankar leksaker i golvet. Tur katten ville sova vidare så slipper jag höra på när han jagar katten och blir arg när han inte får tag på henne. Han är fortfarande förkyld, har hosta också och låter väldigt slemmig i bröstet/halsen när han hostar, hoppas det går över snart.

Nu har jag testat en sked yoghurt i två dagar, ingen reaktion ännu, får ge några dagar till och avvakta och även öka mängden, vore så skönt om han tålde mjölk, underlättar vid matlagningen. Kan ju även köpa barnmatsburkar med mjölk i, finns ju fler och roligare varianter av barnmat då, och kunna ge yoghurt till mellanmål, frukost är också bra. Och inte behöva läsa på alla förpackningar om de innehåller mjölk, vilket tyvärr är vanligt på tex köttbullar, korv, leverpastej osv. Och så kan jag ju börja äta som vanligt igen, underlättar om man är bortbjuden eller äter något ute.

Inga kommentarer: