tisdag 1 juni 2010

Wincent anmäld till friskolan

Ja det går bra på dagis, var på utvecklingssamtal idag, det är inte några problem med Wilgot alls, alltid glad och charmar alla säger de. Äter all mat de serverar förutom kyckling men det gör han inte hemma heller, på torsdag är det fiskbullar, sist ville han inte äta det, får se hur det går nu på torsdag, förstår han helt och hållet, fiskbullar är inte gott. Grönsakerna är han tokig i och äter utan problem 2-3 portioner, sedan får de stoppa honom ibland, de har aldrig hänt här hemma kan jag säga, han äter som max 1 portion mat.

Nu är Wincent också anmäld till Ahlafors fria skola, http://www.ahlaforsfriaskola.se/PAGES/defaultFrameset.asp man måste anmäla dom redan nu eftersom det ofta blir fullt redan samma år som de födds, så populärt är det att gå på den skolan. Han kommer ju att gå där från 6-års verksamheten upp till årskurs 9. När man utvärderade alla skolor 2008 i hela Sverige, både de kommunala och friskolor hamnade Ahlafors fria skola på topp 10, det är inte helt fel det, till skillnad mot Ales kommunala skolor som i år när de utvärderades hamnade bland de sämsta. Skolan ligger nu i baracker vid Alafors fabriker men kom mer från hösten att finnas i Alafors gamla skola, en jättefin, på utsidan iallafall gammalt trähus. Det positiva med skolan är att de aldrig är mer än 20 elever i varje klass.




Testade en ny dricka till Wilgot idag, eller smaksatt vatten,

perfekt att ha med då vi är ute och bättre att ge en Festis och Mer, iofs så brukar jag alltid köpa den osötade fruktdrycken från Semper, den med päron och apelsinsmak, smakar gott, som osötade apelsin Mer. Jag har precis skickat in kvitto på att jag köpt tre drycker från Semper som gör att jag kommer att få ett klämskydd som passar till sempers tetraförpackningar med saft. Perfekt då Wilgot ofta trycker på förpackningen när den är full så att det rinner ut en massa saft på kläderna.


Inga kommentarer: