onsdag 9 juni 2010

Prästen på besök idag

Idag har vi bara varit inne hela dagen, Wincent har sovit i sin vagn förutom när han ätit eller haft en pratstund med mig och Wilgot då han är pigg och glad, är så kul att höra Wincent när han pratar med oss. Passade på att baka lite idag, blev en citronsockerkaka, kakbullar samt tekakor. Wilgot har ju tjatat i all evighet om bullar och kakor, men när han väl får det så tar han en tugga och sedan vill han ha äpple, banan och vindruvor istället, rolig prick han. Ja han får ju självklart frukt istället, det är ju bättre. Ja han åt ju bra till lunch idag men middagen bestod av kokta morötter :-) .

Prästen som skall döpa Wincent den 3 juli var här idag, mycket trevlig präst, bjöd på lite fika och så talade han lite om hur dopet går till, sedan var det mest vardagsnack om jobb, huset och sånt. 2 andra barn skall döpas samtidigt som Wilgot, 2 tjejer. Dopet tar runt 45 minuter. Skönt att vi fick församlingslokalen vid kyrkan, då ka man gå dit i god tid och göra i ordning i lugn och ro samtidigt som Wilgot kan leka, det är ju öppna förskolan i samma lokaler, så det finns ju leksaker som wilgot kan roa sig med, vid fint väder finns det ju även en stor gräsmatta han kan springa på. Sedan kan man ju byta om till dopklänning på Wincent där istället för i kyrkan.

Ja nu har elvispen gått sönder, får ta och köpa en ny, kan ju liksom inte dra fram stora köksassistenten för att tex vispa grädde, sedan behöver vi den också för att göra potatismos, ja och ny stekpanna, vi har ju haft en stor och bra från IKEA, men nu fastnar allt vi steker i botten på stekpannan så den har vi kastat iväg, kan ju inte dränka in maten i olja eller magarin för att de inte skall fastna i botten liksom. Ja nu steker vi i en lite stekpanna, fungerar det med, tar bara lite längre tid. Funderar även på en stekgryta med lock i teflon.

Skulle behöva ta en tur till Tårtdecor i Kungälv denna eller nästa lördag för att köpa lite saker till cupcaksen eller tårtan jag skall göra till dopet, blir nog cupcakes istället för tårta tror jag. Måste bara bestämma vilken sorts muffins och frosting jag skall ha på om om det skall vara fyllning i muffinsen, tex lemoncurd, chokladkräm, vaniljkräm osv

Inga kommentarer: