torsdag 28 maj 2009

ÖF idag

Idag har vi varit på ÖFWilgot fått busa av sig en stund, han sover ju gärna redan runt 11.00 nu för tiden då han går upp 04.30 så därför var han rejält trött och somnade i vagnen då vi gick från ÖF 12.00, vaknade inte ens när jag tog av honom ytterkläderna och gick upp med honom till övervåningen.

Annars lever han på kall välling utblandat med hälften vatten och päronjuice, bröd och sempers kalla gröt och frukt just nu, är det tänder på gång tro? Fast idag var det korv med bröd på ÖF och han åt iallafall lite korvbröd och en och en halv lång winerkorv, tog bort skinnet det spottar han ändå bara ut.

Blåser ute idag med fast det skall ju bli toppenväder till helgen så det för inget.

Bakade små hönökakor och surdegsbröd igår, behövde fylla på brödförrådet, blir nog tekakor imorgon. Behöver även baka vitt formbröd att rosta.


Också har Herman flyttat in en vänskapskaka http://www.hmnkonsult.se/herman/så det blir till att baka en kaka om si så där 10 dagar eller så. Den färdiga kakan sedan verkar ruskigt onyttig, en hel del olja , nötter, choklad, socker i, det nyttiga skulle väl vara äpplena då, ingen kaka man äter varje dag, det känns som om det blir en rätt tung och mastig kaka. Alltså Herman är en vänskapskaka där någon startar surdegen och matat den under en massa dagar och sedan delat ut till sina vänner, som matat den och delat ut till sina vänner och så fortsätter man så, man får en bit Herman surdeg som man matar under en massa dagar med mjölk, socker, vatten och på dag 9 delar man ut sin deg till 4 vänner, spar den femte själv och bakar en kaka på den degen på dag 10. Undrar just vem som kan vilja ha lite Herman att mata.

Annars busar han på här hemma, klättrar överallt, jagar katten och vaknar på tok för tidigt enligt mig då, 04.30 är ju rena natten liksom, dom ovanorna hoppas jag han snart ändrar på, han får gärna sova till 07.00 iallafall :-).

På lördag blir det staketbygge så att vi äntligen slipper jaga Wilgot när han vill ut på bilvägen, blir roligare att ta ut honom då.

Nu får han bara amma en gång på kvällen, ingen gång på natten, han har accepterat detta nu och sover bättre, vaknar oftast bara en gång mellan 22.00-23.00 oftast, igår somnade han om själv efter lite gnäll och bökande, fast jag vaknar ofta , kroppen är ju inställd på detta och vaknar även om Wilgot bökar runt i sängen när han sover.

Äter bättre gör han inte just nu, men som sagt det kanske är tänder på G, så gjorde han sist när de kom fyra övertänder på en gång. Då levde han på sempers kalla gröt på burk.

Inga kommentarer: