måndag 6 juli 2009

Nödinge idag

Idag blev det en promenad till Nödinge, gick längs 45 vilket Wilgot uppskattar, händer ju mycket där, mycket bilar att titta på. Sedan lek och bus hemma som vanligt.

Nu leker han mest med sina bilar, bygger lite med sina träklossar och far runt som en tok med gåvagnen. Har tagit fram hinken med duplo, men han leker inte jättemycket med det just nu, måste skaffa en byggplatta och lite figurer och bilar så att det blir roligare att leka med det, nu har han ju bara klossar och det är inte så kul att bygga med.

Han visar vad han vill, idag när vi var ute i trädgården tröttnade han väl på det, kom och hämtade mig och ville visa något, jo han ville upp för trapporna och pekade sedan på dörren, ville tydligen hellre in och leka. Han förstår ju en hel del, han förstår när jag säger att han skall äta, sova, ut och leka för då springer han till dörren och tar fram skorna, byta blöja antigen går han då till toaletten eller så springer han iväg och bara skrattar och gör allt för att komma undan så att jag inte kan byta blöja. Han pratar ju mycket, typ hela tiden med oss men inte så att man förstår så mycket än därför visar han ju vad han vill istället, tex pekar på kylskåpet om han vill ha mat eller går och hämtar sin matstol, vill han ut går han alltid och hämtar mina eller hans skor. Han kommer och hämtar en om han vill visa något. Man märker ju att han har olika ord för olika saker, samma ord används ju till samma sak om och om igen, tex banan och äpple säger han ju så att man hör att han försöker säga det, konstigt nog säger han inte kissen ännu, det ordet hör han ju många, många gånger per dag och gjort det sedan han var liten.
Men det vore roligt om han kunde säga mycket mer som man förstod, men det kommer väl snart det med. Det är ju många i hans ålder som inte säger massa ord ännu har jag förståt i våran januaritråd för barn födda 2008 på familjeliv, så det kommer nog snart.

Låter han äta själv varje dag nu, då får han i sig lite mat iallafall och på dagis skall de ju äta själva så det är lika bra att han börjar öva på det nu, kladdigt blir det ju, men han äter ju med skeden som man skall, dricka ur mugg kan han också, bra för på dagis är det väl knappast några pipmuggar.

Kläder kan han inte ta på sig själv ännu, det kommer han ju också lära sig på dagis, skorna försöker han sätta på fötterna men det går inte riktigt ännu, likadant med byxorna.

Tror det kommer hända mycket med hans utveckling när han börjar på dagis, de måste lära sig att klara av en del på egen hand som kläder och att äta. De lär ju sig fort märker man. Härmar och tar efter mycket när man gör olika saker.

Inga kommentarer: