torsdag 23 juli 2009

Mycket regn idag




Jisses vad det har regnat idag, det positiva är att man kan hålla sig inomhus med gott samvete, drar inte ut Wilgot när det vräker ner, fast han hade nog inte brytt sig utan lekt på ändå, älskat plaska omkring i vattnet förstås och hållit händerna under stuprännorna som han gjorde imorse när vi var ute och det bara regnade lite.

Istället har det blivit lite städning och bakning, bakade lite drömmar men även hallongrottor som jag inte blev nöjd med, var inget bra recept, det kommer jag inte använda igen, fast de smakar gott iofs.

Annars vaknar han fortfarande vid 05.00, börjar oftast böka runt vid 04.00 tiden, hoppas det ändrar sig när han börjar dagis, då behöver han sova lite längre, fast det blir väl inte så mycket längre, som sjukgymnast börjar man ju jobba senast 8.00 så med resväg och allt så kommer han säkert behöva vara på dagis någon gång mellan 06.30-07.00 beronde på vart jag får jobb.

Men han börjar bli duktig på att äta själv, äter själv lite minifras och yoghurt till frukost innan jag matar honom med turkisk yoghurt blandat med havregryn och banan. Dricker ur glas gör han utan problem, det har han ju övat på flitigt i badkaret sedan länge :-) , han har ju en mugg han brukar dricka ur när han badar. Klart han blir kladdig när han äter själv men det blir ju bättre med tiden. På dagis äter de ju själva så då kommer han få öva mycket på det där med. Fast han äter nog inte mycket i början, han är ju van vid att få barnnmatsburkar tyvärr, först fick han ju bara hemmalagad mat och gillade det, men sedan övregick jag tyvärr allt mer till barnmatsburkar så nu har han blivit van vid den maten och vill inte äta vår mat, typ kall falukorv, pannkakor går bra, får sätta fram en tallrik med vår mat varje gång vi äter, någongång kommer han börja äta den med, han lär ju inte äta barnmatsburkar när han är 15 år :-D , annars kör jag mest med Nestles nya barnmat, Naturnes nu, den gillar han. http://www.naturnes.com/se

Men han kommer tillslut äta maten även på dagis, blir nog så att han tar efter och gör vad de andra barnen gör och är han hungrig så smakar han ju alltid på maten, fast det är klart, det kommer ta ett tag för honom att vänja sig vid den maten. Såg på deras matsedel att de åt potatisbullar, pyttipanna, köttsoppa, moussaka osv innan de gick på semester och det har ju Wilgot aldrig smakat på, blir mycket nya smaker för han i början. Får köra med mycket hemmalagad mat till han nu när Micke har semester från och med på måndag. Farmors kycklingryta ligger i frysen och väntar på Wilgot :-) och den gillar han ju.

Annars klättrar han hela tiden här hemma, hittat honom många gånger på köksbordet idag och två gånger har han ramlat ner från kökstolen, går inte att lämna honom själv i köket då klättrar han fort upp på köksbordet. Tror även han blir rastlös när vi är hemma en hel dag, och då hittar han på extra mycket bus. Synd att ÖF är stängt nu på sommaren, han tyckte om att busa runt där. Fast nu när Micke har semester blir det ju att vi hittar på lite mer på veckorna iallafall, inte varje dag såklart, men något kul hittar vi ju på.

Inga kommentarer: