torsdag 25 mars 2010

Gott med våfflor

Skönt att det går bra på dagis nu, han är glad när han kommer dit och gråter inte när jag går, fast idag tvekade han lite när han skulle gå in eftersom det var ovanligt många föräldrar som lämnade samtidigt, det brukar oftast bsra vara vi och en mamma med barn till. Ja han hade busat runt ute, åkt på mage nedför snöhögarna och legat på mage i vattenpölarna, så hans kläder hängde på tork i torkskåpet. Ja jag köpte ju nya fleecefodrade regnbyxor på Lindex i måndags, de från Fix med hängslen på, fungerade inte alls med de andra utan hänslen, jackan åkte bara upp i ryggen hela tiden och han blev helt bar om rygg och mage, på dagis åker han ju på mage nedför snöhögarna vilket gjorde att han hade snö ända upp i armhålorna. Jackan är lite dum i och med att det är resår nedtill som gör att jackan gärna åker upp, men med hängslebyxor fungerar det lite bättre. Den tidigare fleecefodrade regnjackan var ju mer rak nedtill.

Annars var det så skönt väder idag, härligt varmt ute så vi var ute i trädgården när vi kom hem, äntligen har snön försvunnit från sandlådan så att Wilgot kan leka där igen.

Ja inte vill han gå hem från dagis längre, efter sin obiligatorska hoppa runt i vattenpölen som finns strax utanför dagis samt att springa på den leriga och våta gräsmattan så vill han allt sitta i vagen. Det har nog med att göra att han helt enkelt inte har tid med att gå då han vill prata så mycket. Ja det finns ju mycket vatten i ån nu och dikerna med och kommentaren från Wilgot är ju hela tiden "Fille bada, Fille blä", ja inte tror jag Fille vill bada i det kalla vattnet. Sedan är det mycket prat om bilar,sopbilar, lastbilar, katter, hundar och hästarna vi möter på längs vägen hem.

Han sover ju middag på dagis fortfarande och idag tog det en timme innan han somnade på kvällen, nästa vecka är det ju dagis måndag och tidag, sedan inget dagis igen förrän tisdagen efter påsk, hemma får han inte sova middag längre, skall bli intressant att se om han somnar fortare på kvällen då.

Ja idag blev det våfflor till middag, mumsigt, ja en gång om året är det ok med våfflor till middag, annars föredrar jag varm mat till middag, Wilgot åt 1,5 våffla med jordgubbssylt, eller lingon som han kallar alls slags sylt för, de får ju lingon på dagis till fisken så det är där han lärt sig ordet lingon, de får ju inte annars sylt och sånt på dagis just mer än till fisken och kanske köttbullarna. Ja idag sträckte Wilgot fram tallriken och ville ha mat, något som han aldrig gör annars, ja det var ju jordgubbssylten som lockade.

Inga kommentarer: