fredag 4 februari 2011

Spöket Wincent


 Spöket Wincent :-)

Kalaset gick bra och Wilgot busade på som vanligt, han tycker det är kul när vi får besök, det är ju inte så ofta och det är extra kul när Michaella kommer som han kan busa med.

Annars har veckan varit bra, fjärde veckan utan uppehåll från dagis för Wilgot, inte dåligt det :-), fast båda är förkylda nu, men det är inte så farligt, mest Wincent näsa som rinner. Och Wilgot är glad nu när det regnar och snön försvinner för då finns det massor med vattenpölar att hoppa i, det har gjort att han velat gå hem från dagis istället för att sitta i vagnen, bra det, blir ju lite mindre tungt att köra vagnen och Wilgot mår ändå bra av att springa av sig lite på hemvägen. Funderar på att köpa ståbräda till enkelvagnen eftersom Wilgot faktiskt orkar gå hem från dagis och blir han trött så kan han ju stå på ståbrädan.

Annars fortsätter även Wincent att busa på här hemma, reser sig mot allt nu men han har inte börjat förflytta sig något ännu tex går längs bordet eller så, men det kommer nog det snart med. Annars äter han dåligt som vanligt, fick i han gröt först nu på kvällen och då var han faktiskt hungrig, han verkar sällan vara hungrig, men nu var han så gnällig och mammig och inget hjälpte, det visade sig att han var hungrig, tror jag det då han inte ätit något på hela dagen förutom amningen då förstås, fast det går ju dagar som han vägrar äta  och bara ammar, ja några havreringar och russin går alltid ner. Måste väl ta och sluta nattamma så att han blir mer hungrig på dagen, nu vaknar han ju varje till varannan timme hela natten igenom, mindre kul, blir då att ,man ammar honom eftersom både han och jag somnar om fortare då. Skall bli intressant att se vad han väger när vi skall till BVC nästa gång, ja det var nog den 14/2 som vi skulle dit, alla hjärtans dag visst :-) och då blir han 10 månader. Stora killen nu, tiden går för fort :-).

Har anmält honom till dagis nu, han skall börja i augusti, blir inte roligt om vi inte får på Mor Annas, utan  i Nol, Nödinge, Surte, Bohus; Älvängen eller nått så lär ju dagislämningen ta 2 timmar för först skall vi gå bort till Mor Annas  med Wilgot, tar ju typ 25 minuter, lämna honom och sedan ta bussen till nästa dagis och lämna Wincent och därefter börja ta sig till jiobbet, vart det nu kommer bli, jag lär ju inte kunna börja jobba förrän typ 9.00 eller nått, rena skiten liksom om det blir så, får ont i magen bara jag tänker på det, risken är ju stor att det blir så nu när det är kö till Mor Annas här i Alafors, de som inte fick plats i augusti i höstas har ju förtur nu när det blir lediga platser.



Undrar vad jag kommer göra i höst, är skittrött på att slita inom vården och känner absolut inte för att jobba som sjukgymnast eller undersköterska, bara tanken på att jag skall göra det i minst 30 år till ger mig ångest, nopp jag får nog ta och prova på något annat kanske, hade Micke haft bättre arbetstider och kunnat lämna på dagis hade jag sökt till bageriutbildningen. Är ju arbetslös som det ser ut nu, funderar på en praktikplats för att testa på något annat, man har ju rätt som det som arbetslös. Och att få jobb som sjukgymnast är skitsvårt nu när jag inte har körkört. Då är det bara sjukhusen som gäller och där finns inte många jobb  heller. Och de annonseras heller aldrig ut, utan man får helt enkelt ha tur att det finns något ledig just när man hör av sig dit.

Får se vad vi hittar på i helgen, Wilgot vill åka buss :-), kanske skulle ta och åka bussen in till Nödinge med honom, så får Micke och Wincent komma dit senare med bilen.

Inga kommentarer: