torsdag 27 januari 2011

Wincent reser sig nu



Här är allt bara bra, Wilgot har varit frisk och kunnat vara på dagis de dagar han skall nu tre veckor i rad, rekord liksom, han har ju varit borta så mycket under hösten, ja det kanske gjorde susen med det långa juluppehållet och att hans kropp då verkligen fick vila från alla baciller på dagis. Det är kul för att att äntligen få gå till dagis och leka med sin kompis Filip, de håller verkligen ihop de två.Och pratar gör han allt bättre, kommer nya ord varje dag, det är som om han lagrat på allt och helt plötsligt exploderar det och alla ord kommer på en gång, det är sällan jag inte förstår vad han menar. Kul att det äntligen lossnat. Nu är det bra om han kunde lära sig gå på pottan för den vägrar han använda, han talar gärna om att han kissar men han vill inte gå på toaletten eller pottan och sedan måste vi ligga i hårdträning så att han kan ta på sig själv, problemet är att han blir så arg när det inte går att han slänger iväg kläderna.

Wincent har äntligen börjat resa sig upp, i måndags gjorde han det för första gången mot det öppna diskmaskinsluckan och igår gjorde han det flera gången mot tex trappgrinden, soffan, spjälsängen och mot soffan. Annars är det si och så med sömnen, i lördags fick jag inte han att sova förrän 22.30, han vaknade varje gång jag lämnade rummet och igår fick han vara uppe till jag gick och la mig då han gjorde likadant då, vaknade så fort jag lämnade rummet, igår är ju enda gången jag ser på tv, ja 1 gång i veckan ser jag på tv nu för tiden, vill ju se på svenska mästerkockarna som går nu. Fast ikväll sover han peppar, peppar, var ju på IKEA med Fille så Wincent var väl trött eter det samtidigt som han inte sovit så mycket under dagen. Ätit har han inte gjort alls idag, bara några russin, makaroner och havreringar, ja ammar gör han med de gånger han skall sova, han ammade sist 12.00 och ändå ville han inte äta någon gröt utan ammade igen först när han la sig 19.00.

Han är go Wincent, pratar en hel del, bli ju baba, papa, mama osv och sedan har han ett hemskt humör om han inte får som han vill, tokskriker av ilska :-) och nu har han fyra tänder, två där nere och två där uppe, så nu får  de andra tänderna gärna vänta ett litet tag med att komma fram.

Wincent har ju börjat använda sig av pincettgreppet nu, han är så söt när han plockar upp russin med sina små fingrar och stoppar dom i munnen.

Var ju på IKEA idag och köpte miniköket till Wilgot, han lär nog bli glad när han får det till helgen, nu bakar han ju ofta bullar till oss :-) och dukar upp massa tallrikar på sitt bord och bjuder på mat, havreringar och russin :-).

Sedan så fick han en bilmatta i födelsedagspresent av Fille, de har han uppe i sovrummet nu, ni kan tro att han hade lite svårt för att somna ikväll, han låg och lös på den med sin ficklampa hela tiden när han skulle sova :-)

Annars blir det ju kalas för Wilgot på lördag

Inga kommentarer: