torsdag 20 januari 2011

Wilgot 3 år







Nu är Wilgot stora killen, hela 3 år fyllde han ju i måndags. Blev firad på dagis med sång, fruktsallad och present, efter att de sjungit några sånger tyckte han visst att det räckte och frågade efter fruktsalladen :-). Här hemma fick han självklart födelsedagspresenter, fast han kallar dom för julklappar, blev verktyg till Play Doh leran, ja och det ingick ännu mera lera så nu har han väl en si så där 15 oöppnade burkar med Play Doh, vill inte öppna för många på en gång då han ändå blandar ihop alla färger, sedan fick han två DVD, Fåret Shaun och Postit Per och målarböcker, tuschpennor och färgkritor och igår fick han även en bil. Ja så hade jag bakat lite kakor till han med.

Idag var det världens lyckligaste kille som kom till dagis, han sprang in, har aldrig sett han bli så glad över att få komma till dagis, han hade knappt tid att ta av sig kläderna, ville inte heller bli buren in, orsaken var att hans bästa kompis äntligen var tillbaka igen, han hade varit på 1 veckas semester, de är så söta ihop, de tog varandra i handen och gick in för att leka, Wilgot har frågat efter Filip hela veckan och äntligen var han tillbaka, de har ju bara setts en gång sedan mitten av december. Wilgot var ju sjuk julveckan, sedan var det jullov, sedan han de träffas 1 gång förra veckan innan Filip åkte på semester. Ja de har verkligen så kul ihop på dagis.

Idag när vi gick till dagis så sa Wilgot att det är så underbart ute, undrade just om jag hörde rätt, så jag frågade om han sa underbart, ja blommorna är så underbara sa han , det lyser men det går inte att äta. Vet inte vad han såg eller tänkte på.

Wincent kryper på här hemma och fungerar som en dammsugare, varenda liten smula åker in i munnen, det spelar ingen roll om det är ätbart eller inte, lite farligt, så det gäller att dammsuga varje dag och ha koll på vad som finns på golvet, Wilgot var inte alls sådan, stoppade sällan in saker i munnen så man har liksom inte behövt tänka på sånt,. Sedan så är han så klåfingrig också, allt skall han försöka ta, livsfarligt att ha honom för nära bordet när man äter och Wilgots grejer är han jämnt på, vilket kan göra Wilgot väldigt arg ibland när han inte får leka i fred med sina bilar. Annars är de ju så fina ihop och Wilgot gillar att busa med honom, Wincent kan ibland bli uttråkad om Wilgot inte är hemma. Wincent har börjat försöka ställa sig upp, fast han väljer omöjliga ställen som tex mot en dörr eller röret som finns under handfatet.

Äter dåligt gör han som vanligt, Wincent alltså, det han får i sig nu förutom amningen är det han själv stoppar in i munnen som tex  smörgåsrån, majsbågar, russin, minifras, osötade kex, makaroner. Gröt, välling och vanlig mat vägrar han äta. Lite morotspuré brukar gå bra, det är det enda och några klunkar välling ibland.

 Lagar mat åt pappa, mamma, farmor, Martin och Morfar


 Pratar med pappa


 Så går det om klåfingrigaste ungen i världen får tag på matskålen när mamma vänder ryggen till,,jättekul att slå händerna mot bordet så hårt man kan så att det skvätter mat i hela köket, för att äta maten det går inte.


.

1 kommentar:

sana sa...

Åh...vad söta de är!! vill gärna krama och pussa de på kinden ;@