torsdag 24 februari 2011

Går längs möblerna

Har har inte hänt så mycket, förkylningarna verkar vara helt borta nu och Wilgot har varit på dagis som vanligt, verkligen rekord, han har inte varit hemma en endaste dag från dagis detta år, skönt :-), han gillar verkligen att gå dit nu.

Wincent blir allt duktigare här hemma, går längs möblerna och släpper taget och står några sekunder, vet nu vart lampan är :-), rätt kul att det är det ordet de flesta barn lär sig först, kunde lika gärna lärt honom vart kylskåpet var typ :-). Pratar på för fullt, pratar rätt roligt nu för tiden, ja inte förstår man något heller :-).
Klåfingrig  som han är så har han börjat pilla bort däcken på Wilgots bilar och stoppar dom i munnen, jisses allt skall in i munnen, gäller att ha koll på vad som ligger framme och vad han får tag på, har redan plockat ut blad, bildäck, toapapper, tidningspapper och ett klistermärke från äpplen ur hans mun idag, busunge :-), och toarullen är ett hett objekt, det första han tittar efter i badrummet.

På lördag blir det matmässa på Eriksberg, skall bli kul och första gången som jag är utan Wincent en hel dag, skall bli skönt att få vara för sig själv en stund och inte behöva tänka på barnen, ja Micke kommer nog klara av att ta hand om dom utan problem.






Ja sedan så måste vi ta en allvarlig funderare på om vi vill bo kvar här i Alafors eller inte, himla skönt att bo i hus, men egentligen har jag väl aldrig trivts bra här ute, det enda positiva är att Wilgots dagis är himla bra, inte lätt att få tag på något nytt, Partillebo har ett års väntetid, sedan så har vi stått i kö i Förbo sedan Juli 2004, så där har vi massa poäng. Att jag inte trivs så bra beror nog mycket på att jag inte har körkort och kan ta mig själv någonstans med barnen på ett smidigt sätt. Sedan kommer ju kollektivtrafiken aldrig bli bättre i Alafors utan jag kommer även i fortsättningen behöva ta "mjölkbussen", pendeln kommer ju aldrig gå här. Jag vet inte hur mycket billigare det blir med annat boende, fast vi lär ju inte få elräkningar på 5000 för december månad igen isåfall, ja sedan tillkommer ju den fasta nätavgiften på det också, kommer inte ihåg var den var på, kanske 1100. Ja elräkningar är inte en kul historia under vintermånaderna. Och för dom pengarna hade vi vissa dagar 15 grader i huset när vi gick upp. Men visst är det skönt med hus och trädgård, allrahelst sommartid, när de kan springa omkring i trädgården och när de kan bada. Fast samtidigt saknar jag att det inte finns några lekplatser i Alafors, att Wilgot & Wincent måste gå på bilvägen när de skall till skolan så småningom och att det inte finns någon bra mataffär. Ja barnen måste vi ju i framtiden köra till sina kompisar om det nu inte flyttar in någon på väldigt nära håll. Ja vi får nog börja väga in för och nackdelar. Hade vi kollat på hus idag, hade vi nog inte köpt här i Alafors. Utan något mer barnvänligt område, kanske ett radhusområde istället.

Inga kommentarer: