fredag 26 november 2010

Mycket snö ute


Här är det bara bra  i all snön, verkligen mycket snö som har kommit och vi måste köpa en ny pulka till Wilgot, vi har ju bara en babypulka nu. Det är inte så lockande att gå ut med vagnen innan de plogat, är trögt att köra i snön och det blir ju inte lättare av att jag har fått nackspärr.

Wilgot har varit på dagis som vanligt och det fungerar bara bra, kul att se att han verkligen hittat en kompis, de leker ihop hela tiden och vill sitta ihop och hålla varandra i handen vid morgonsamlingen :-). Visste inte Wilgot kunde räkna, häromdagen räknade han till 5 och Micke säger han kan räkna till 10 men då brukar det bli lite fel.

Wincent rullar på för fullt här hemma, finns det en klåfingrigare unge tro :-) , allt pillar han och skall försöka ta, visste inte ens om alla små sladdar vi har, en del är knappt synbara, men Wincent hittar dom. Är ofta uppe och gungar i krypställning, så jag tror aldrig han kommer åla sig fram innan han börjar krypa, ja varför skulle han det nu när det går så bra att rulla. Och fort går det :-) . Han tar sig även fort fram i gåstolen och då har han ännu mer saker han kan riva ner och försöka ta. Äter fortfarande mest gröt men har nu börjat ge honom små bitar av banan och bröd och även makaroner och det fungerar bra, han tuggar det i gommen på något sätt. Gav han lite 8-månaders burkmat igår och det åt han lite av utan problem. Måste ta och göra mat till honom, vill inte att han skall bli som Wilgot som bara åt burkmat och vägrade allt annat fram till han började på dagis.
Sover kanondåligt på nätterna gör han, Wincent alltså, rullar runt och bökar i sängen och går upp i krypställning och håller på, inte mycket sömn här inte, men hoppas det blir bättre snart.

I helgen blir det till att sätta upp julgardiner i kök och vardagsrum och sätta fram adventsljusstakar, måste köpa fler märker jag, fattas två till övervåningen. Ja och så vill jag allt baka lussekatter och saffransbiscotti.

Inga kommentarer: