söndag 24 oktober 2010

Regning helg






Här har det inte hänt så mycket, igår var det tänkt att jag skulle åka in till stan men det regnade hela dagen så vi var bar hemma, passade på att städa lite.

Idag regnade det med tyvärr så vi vara bara en sväng till Bäckebol och efter det handlade var vi på ICA och fruktaffären. Ja jag köpte en ny pyjamas till Wilgot då de skall ha pyjamas på sig på onsdag när det är nallens dag, även Wincent behövde pyjamas så han fick två stycken med , köpte storlek 80 och de var nog lagom, han skall ju ja dom och växa i, tror inte det finns några pyjamas alls kvar i storlek 80 efter Wilgot då de blir så välanvända och urtvättade, så nu har han två i alla fall. Efter det åkte vi hem och gjorde middag, lite tacos och Wilgot åt som vanligt bara ananas, lite gurka och tomat, ja han var väl mätt eter alla russin han käkat i bilen på hemvägen.

Wincent käkar på, gröt går bra, är han hungrig så äter han en hel portion, vanlig mat är han inte lika förtjust i, då går det trögare att få i honom maten, han öppnar inte munnen lika villigt och vill han inte alls ha mat så finns större delen av maten i mitt ansikte, på mina kläder och på bordet runt omkring han, ja för att spruta ut maten ur munnen det har han snabbt lärt sig att bli duktigt på, gör även så ibland när han börjar bli mätt. Majsbågar går alltid ner, tyvärr är det som rena klistret.

Ålar gör han inte ännu, men lägger man honom på golvet, vilket han gillar så rullar han runt och puttar sig även bakåt så fram kommer han, han kommer långa sträckor genom att rulla runt så nu gäller det att plocka bort alla sladdar igen och små föremål som går att stoppa i munnen. Wilgot var aldrig  intresserad av att stoppa saker i munnen , på den fronten är Wincent tvärtemot, allt skall in i munnen. Ett hiskeligt humör har herren också, får han inte som han vill så blir han tokarg och skriker av ilska, ja det kan vara när han inte får dra i gardinerna eller krukväxterna och även ibland när Wilgot snor leksaker ifrån honom, han har väl fått det från mig :-) , Wilgot är ju likadan. Sitta själv utan stöd kan han inte heller ännu, försöker träna på det men han är mer intresserad av att försöka ta allt som finns omkring honom än att sitta, ja han lär sig väl det så småningom.


På torsdag är det dags för BVC, skall bli intressant att se hur lång och tjock han blivit, ja för en liten tjockis det är han allt. Sist vi var där, 12 september vägde han ju 10660 gram så nu  väger han ju garanterat över 11 kg.

Skall börja fundera ut vad Wilgot önskar sig i julklapp, absolut inte några bilar, det har han så det räcker, det får bli en del hel  pysselsaker istället.

Ja på fredag åker jag och Wincent ner till mina föräldrar i Landskrona, ja Fille skall med han också, det är ju han som kör oss ner dit. Micke och Wilgot får stanna hemma denna gång.

Börjar bli dags att kolla efter ny bilbarnstol till Wilgot, han vägde ju 17,3 kg när han var på BVC den 12 september och hans bilbarnstol räcker upp till 18 kg, får köpa en som räcker upp till 25 kg och han skall ju fortfarande sitta bakåtvänt i 1,5 år till. Wincent tar ju över Wilgots bilbarnstol då han börjar växa ur sin med, upp till 13 kg tror jag hans stol är, tur vi bara behöver köpa en.

Inga kommentarer: