lördag 30 april 2011

Soliga dagar











Veckan har bara varit bra, har varit ute mycket då vädret har varit kanon, lite roligare nu när Wincent kan vara med och busa runt i trädgården, ja det blir lite bråk mellan buskillarna i sandlådan emellanåt, blir så när de snor varandras leksaker, ja Wincent säger inte så mycket när Wilgot snor hans leksaker, Wilgot blir tokarg på Wincent när han snor hans saker. Ser att de börjar bli lite bruna i ansiktet nu av all sol, inte lätt att få Wincent att behålla kepsen på och Wilgot vill aldrig ha keps, tur han har så tjockt hår.

Ja Wilgot lyckades ramla ner från berget häromdagen, ramlade ner bakom garaget, hade dragit upp sin grävskopa på berget, fast ja sa åt honom att inte göra det, självklart ramlade han och grävskopan ner, tur det gick så bra som det gick, han fick stora skrapsår på ryggen, de är blåa nu, men han kunde lika gärna brutit armen eller slagit huvudet, allrahelst med tanke på att grävskopan åkte med när han föll ner från berget/slänten.

Annars har han varit på dagis om vanlig, men han är inte lika glad för det just nu, ibland blir han ledsen och vill följa med hem och han står alltid och väntar vid grinden när jag kommer, men när han väl är där så är det kul att busa runt med Filip, ja han är väl inne i någon sådan period just nu, innan fick jag ju tjata på honom för att få med mig honom hem.

Wincent busar på som vanligt, kryper inte alls längre, har fått två nya tänder, de två bredvid framtänderna. Äter bättre nu. Gröt till frukost och kvällsmat och spaghetti och köttfärsås till lunch och middag, att han äter spaghetti och köttfärsås är ett stort framsteg, trots att han gärna äter bara makaroner/risoini och morotspure. Ja sedan åt han lite falukorv häromdagen också. Våfflor och pannkakor går alltid ner, liksom flingor, russin, frukt, majsbåge, mariekex och hönökaka. Ja vill han inte ha något , ja då åker det ner på golvet. Och få honom att öppna munnen för nya saker är inte fullt så lätt, han vänder bort huvudet och öppnar knappt munnen, bara så lite så att han får in pyttelite mat, ja, så att han kan smaka och se om det går att äta eller inte.

Just det, två älgar var på besök i onsdag, stod uppe vid komposten, ja de är verkligen stora djur , har aldrig sett dom här innan, det brukar ju vara rådjur och ekorrar på besök. Ja sedan är småfåglarna rätt tama, sover Wincent på utsidan på utsidan så brukar det komma en fågel och hoppa omkring på han, den är nästan uppe i ansiktet på han. Brukar sitta där och kvittra, tur att Wincent inte brukar vakna av det. De har väl blivit så tama då grannen brukade mata dom ur handen när han bodde här förr. Fast de lär väl bi mer skygga nu när han flyttat för över ett år sedan. Förra sommaren kunde jag lägga fram bröd på bordet framför mig som kom de och åt, har inte testat det ännu i år.

Inga kommentarer: