fredag 10 december 2010

Sjuka igen









Riktigt kallt ute nu på morgonen, 15 minus, så det blir nog kanske en solig dag idag.

I tisdags var vi ju på pysselkväll på dagis hela familjen, var kul, fast Wilgot var intresserad av att pyssla i 10 minuter, vi hann med det första pysselbordet där vi gjorde vaxljus, sedan lockade annat istället, ja så var det ju för de flesta barn i hans ålder, det var föräldrarna som pysslade klart  :-) . Men han hann klippa hål i sin tröja, en tröja han hunnit använda två gånger, så saxar får han verkligen inte använda i fortsättningen. Wincent sköte sig fint och rullade mest omkring på golvet.

Ja igår gick Wilgot upp först 8.00 och då var det bara för att Micke gick upp, annars hade han velat ligga kvar i sängen, sedan sov han 1,5 timme på eftermiddagen och gick och la sig 18.00, ja han är ju sjuk igen med feber och mera förkylning, åt knappt något igår heller. Wincent hade feber han med, det var väl något de fick med sig hem från pysselkvällen.  Idag är de pigga igen och busar runt som vanligt.

Annars fick vi köpt en ny bilbarnstol till Wilgot igår, han har ju växt ur den han har då den bara får användas tills han väger 18 kg, vi tänkte inte på det när vi köpte den bilbarnstolen, den vi köpte igår går att använda till 25 kg och sedan framåtvänt om man vill det. Men framåtvänt skall vi absolut inte använda den då NTF inte rekommenderar det då den är för tung för det vid en krock, ja Wincent kommer ju ändå ta över den nya bilbarnstolen när han väger 18 kg och då är Wilgot så stor att han skall sitta framåtvänd och då köper vi en bältesstol istället till honom. Wincent har ju växt ur babyskyddet så han tar över Wilgots gamla bilbarnstol. Ja det blev iallafall en Britax Multi Tech, ja inte är bilbarnstolar billigt inte.

På tisdag kommer Anticimex hit då vi fått mjölbaggar på en sida av köket som vi inte blir av med, de små jäklarna bor bakom skåpen och även om det inte finns några matvaror i skåpet och det är städat så dyker det upp några mjölbaggar varje dag. Så nu måste vi tömma ut allt som finns i skåpen och lådorna  i köket och sedan får vi inte våttorka dom på 6 veckor, dammet som är kvar efter de sprutat de med något medel måste ligga kvar och ta död på de mjölbaggar som ev kryper fram, vet inte om vi får lägga tillbaka sakerna i skåpet igen. Wincent och jag får sova borta den natten då barn under två år inte får komma tillbaka till huset förrän nästa dag.  Som tur är kostar det oss inget då det går på husförsäkringen. Hade säkert kostat några tusenlappar annars.

 På torsdag blir det Ullared, skall handla lite julklappar till barnen och en massa pjyamas till dom då de bara kostar 49.90 där, billigt och bra och dom är lika bra som tex Lindex pjyamas och sedan sover de ju bara i dom liksom så då spelar det ingen roll hur de ser ut. Skall se om jag hittar kortärmade bodys och långärmade tröjor till Wincent då han inte har några alls i nästa storlek. Så rund som han är så är han snyggare i långärmade tröjor än bodysar, brukar då han en kortärmad bodys under tröjan eftersom det är lätt att tröjan åker upp i ryggen. Ja annars blir det väl att kolla efter lite kul saker till köket och termobyxor till mig och Wilgot.


Wincent rullar på här hemma och far runt som en galning i gåstolen och sitter nu jättefint på golvet. Får se om han kryper innan jul, han är ofta uppe i krypställning och gungar en stund.


På onsdag är det dags för BVC för Wincent, skall bli kul att se hur lång han blivit och hur mycket han väger.

Inga kommentarer: